Laat je website voor je werken

AI of ChatGPT als oplossing voor je website teksten?

Leestijd: 2 minuten

De innovaties van artificial intelligence (AI) zijn inmiddels welbekend en worden steeds vaker gebruikt. Als het gaat over website teksten komt ChatGPT of een andere AI toepassing steeds vaker in beeld als mogelijke oplossing. Met 1 klik op de knop komen in een paar seconden lappen tekst over je beeldscherm rollen. Iets waar je anders een hele middag (of langer) op zit te zwoegen. Kopieren, plakken en klaar.

Superhandig natuurlijk. Maar is dit ook een echte vervanging voor persoonlijke teksten op je website? Kan je via AI connecten met je bezoekers?

Om je gelijk maar uit de droom te helpen, nee.

Er zit namelijk niets van jezelf in. Iedereen heeft een zogenaamde "schrijfstem". Een unieke toon / stijl die gevormd wordt door je persoonlijkheid. De teksten die op je website staan geven je bezoeker een beeld van wie je bent. Teksten gemaakt met AI missen creativiteit, emotionele intelligentie en empathie. Precies de dingen die belangrijk zijn als je een emotionele band met je lezers wil opbouwen. Deze emotionele band zal voor een groot deel bepalen of je bezoekers met je in zee willen gaan.

Is AI dan helemaal niet geschikt voor gebruik op je website? Dat zou te kort door de bocht zijn. Wil je basis informatie delen? Een beschrijving van je producten of diensten? Dan is AI zeker een goede tool voor je. Ook als je dringend teksten nodig hebt, kan AI je helpen om sneller live te gaan met je website.

Bied je persoonlijke diensten aan waarbij het belangrijk is dat je een "klik" hebt met je klanten? Dan is AI een handige tool om een "beginnetje" te krijgen maar zal je deze teksten echt zelf moeten finetunen. Niemand kan beter uitleggen waarom een klant voor jou moet kiezen als jijzelf!

Of zoals AI zelf zegt:

Uiteindelijk hangt de beslissing om AI te gebruiken voor het schrijven van website teksten af van je specifieke behoeften, doelen en budget. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn, maar het is belangrijk om de gegenereerde inhoud zorgvuldig te beoordelen en waar nodig aan te passen om ervoor te zorgen dat het past bij je merkidentiteit en de verwachtingen van je doelgroep.

Wil je tektsten laten schrijven met behulp van AI hou dan de volgende punten in gedachten:

  • Geef instructies: Je geeft de AI-tool instructies over het onderwerp, de stijl, de toon en andere vereisten voor de tekst die je wilt genereren. Hoe gedetailleerder je instructies zijn, hoe nauwkeuriger de gegenereerde tekst zal zijn.
  • Beoordeel en bewerk: Hoewel de gegenereerde tekst automatisch wordt gemaakt, is het belangrijk om de inhoud zorgvuldig te beoordelen en indien nodig aan te passen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je vereisten en merkidentiteit.
  • Optimaliseer voor SEO: Als de gegenereerde tekst bedoeld is voor een website, is het belangrijk om de inhoud te optimaliseren voor zoekmachines (SEO) door relevante trefwoorden en zoektermen op te nemen.

Dit artikel is geschreven door:
Marja Bos, template specialist bij Linqq.nl
Meer tips lezen?
Bekijk alle blogs »


Na te zijn gestart met een ‘zelfbouwpakket’, wat niet aan onze wensen voldeed en problemen gaf, zijn we bij Marja terecht gekomen. Ze heeft ons geweldig geholpen met het opzetten van een professionele website. Onze boekingen zijn gestegen en we zijn veel minder tijd kwijt.

Carla

Carla | Poppen en Meer

Via een vriendin kreeg ik te horen over Linqq. Zij was zeer enthousiast en raadde mij Linqq aan. Ik deel dat enthousiasme nu. In een korte tijd is er een mooie website gebouwd, waar ik zeer tevreden over ben. Heel klantvriendelijk en meedenkend vanuit het oogpunt van mij als klant.

Matthijs

Matthijs | Kinderoptreden

We hebben eerst geprobeerd zelf de websites te maken, maar dat werd hem niet. Toen vonden we Linqq en daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie combinatie van zelf de beelden en teksten en de rest is en wordt geregeld. Linqq is bereikbaar voor vragen en denkt mee. Het werkt simpel en makkelijk en beide websites zijn goed beveiligd.

Ria

Ria | Essania

Na jaren getob met mijn website en het bedrijf daarachter, ben ik naar Marja toe gegaan met de vraag hoe kan dit beter. Zij heeft vooraf de mogelijkheden laten zien en dat ook geheel waargemaakt. Nu heb ik eindelijk een goed werkende website zoals ik dat al die jaren al voor ogen had. Wat mij betref een aanrader!

Wilfred

Wilfred | Timmerbedrijf Olieman

Ik ben erg tevreden over de professionele werkwijze bij het maken van mijn website. Meedenken en adviseren op een prettig manier. En inderdaad wordt alles voor je geregeld. Dank je wel Marja. Ook fijn dat ik na het "afleveren" je hulp kan inroepen.

Emmy

Emmy | Vanuit je Hart & Ziel leven

Ik heb Marja ervaren als enthousiast, gedreven, toegankelijk, betrokken en bereikbaar! Vanuit professie denkt ze met je mee om te komen tot een heel mooi resultaat.

Alice

Alice | AMbulare Coaching

© 2024 Linqq.nl
Stel je vragen