Laat je website voor je werken

Modules, extensies of plugins voor je website

Hoe gebruik je ze veilig

Leestijd: 2 minuten

Wat zijn plugins voor je website en wat kan je ermee

Plugins (ook wel modules of extensies genoemd) zijn stukjes code die extra functionaliteiten geven aan je website. Denk daarbij aan formulieren, fotoalbums, sliders enz. Ook worden ze gebruikt om de werking van het cms (website software pakket) te verbeteren. Bij de gratis open source systemen zoals Wordpress worden plugins ontwikkeld los van het cms zelf door verschillende partijen. Je koopt ze voor een paar dollar of je kan ze gratis downloaden. Vervolgens moet je deze zelf installeren en instellen.

Super handig natuurlijk en nuttig. Maar misschien is het wel even zinvol om na te denken waarom je die plugins eigenlijk nodig hebt en wat het doet met je website. Als je plugins nodig hebt om je website sneller te maken of beter vindbaar te zijn in de zoekmachines is dit eigenlijk om een tekortkoming aan het systeem op te heffen.

wat doen plugins met de Veiligheid en stabiliteit van je website

Als je plugins gebruikt voor extra functionaliteiten is dat natuurlijk een aanwinst voor je website. Maar wat weet je eigenlijk over degene die deze module gemaakt heeft? Is het iemand met de nodige ervaring? Of is het een op het oog leuk gelukt probeersel van een tiener op een zolderkamer waardoor je website ineens zo lek als een mandje is. Of nog erger iemand die al met voorbedachte rade kwaadaardige software inbouwd wat je nietsvermoedend op je website installeert.

Veel van de plugins die je installeert hebben extra bestandjes nodig om goed te werken. Omdat de ontwikkelaar natuurlijk niet kan weten wat er al allemaal op je website aanwezig is aan techniek voegen ze allemaail hun eigen bestanden toe aan de plugin. Er moeten dus meer bestanden geladen worden waardoor je website trager zal worden. Voor een paar plugins is dat nog niet zo erg maar voor je het weet heb je tientallen plugins geinstalleerd en zal je website steeds trager worden.

En wat als je een systeemupdate gaat installeren? Zijn de plugins dan nog wel compatible? Of stoppen ze met functioneren en moet je maar hopen dat de ontwikkelaar de plugin nog gaat updaten.

De gevaren van extern ontwikkelde plugins:

  • misschien niet compatible met software updates
  • mogelijk conflicten met andere plugins
  • geen duidelijk aanspreekpunt
  • onbekende ontwikkelaar
  • geen controle op veiligheid

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom dat je website zorgvuldig opgebouwde website als een kaartenhuis in elkaar stort. Met onze website software heb je direct een solide basis voor je website.

Zonder dat je extra plugins voor snelheid, veiligheid, anti-spam of SEO hoeft te installeren want dat is allemaal geregeld in het systeem zelf. Én kan je gebruik maken van modules die door ons eigen team gemaakt worden. Die naadloos aansluiten op de gebruikte techniek. Zonder overbodige bestanden zodat je website lekker snel blijft. Wij zorgen ervoor dat je website én de modules altijd veilig en up-to-date zijn.

Voordelen van een software pakket met eigen modules

  • een vast aanspreekpunt voor alle onderdelen van je website
  • automatisch up-to-date
  • geen conflicten met andere plugins of je template
  • gegarandeerd hackproof
  • maatwerk mogelijk

 

Dit artikel is geschreven door:
Marja Bos, template specialist bij Linqq.nl
Meer tips lezen?
Bekijk alle blogs »


Via een vriendin kreeg ik te horen over Linqq. Zij was zeer enthousiast en raadde mij Linqq aan. Ik deel dat enthousiasme nu. In een korte tijd is er een mooie website gebouwd, waar ik zeer tevreden over ben. Heel klantvriendelijk en meedenkend vanuit het oogpunt van mij als klant.

Matthijs

Matthijs | Kinderoptreden

Ik ben erg tevreden over de professionele werkwijze bij het maken van mijn website. Meedenken en adviseren op een prettig manier. En inderdaad wordt alles voor je geregeld. Dank je wel Marja. Ook fijn dat ik na het "afleveren" je hulp kan inroepen.

Emmy

Emmy | Vanuit je Hart & Ziel leven

Na jaren getob met mijn website en het bedrijf daarachter, ben ik naar Marja toe gegaan met de vraag hoe kan dit beter. Zij heeft vooraf de mogelijkheden laten zien en dat ook geheel waargemaakt. Nu heb ik eindelijk een goed werkende website zoals ik dat al die jaren al voor ogen had. Wat mij betref een aanrader!

Wilfred

Wilfred | Timmerbedrijf Olieman

Na te zijn gestart met een ‘zelfbouwpakket’, wat niet aan onze wensen voldeed en problemen gaf, zijn we bij Marja terecht gekomen. Ze heeft ons geweldig geholpen met het opzetten van een professionele website. Onze boekingen zijn gestegen en we zijn veel minder tijd kwijt.

Carla

Carla | Poppen en Meer

Ik heb Marja ervaren als enthousiast, gedreven, toegankelijk, betrokken en bereikbaar! Vanuit professie denkt ze met je mee om te komen tot een heel mooi resultaat.

Alice

Alice | AMbulare Coaching

We hebben eerst geprobeerd zelf de websites te maken, maar dat werd hem niet. Toen vonden we Linqq en daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie combinatie van zelf de beelden en teksten en de rest is en wordt geregeld. Linqq is bereikbaar voor vragen en denkt mee. Het werkt simpel en makkelijk en beide websites zijn goed beveiligd.

Ria

Ria | Essania

© 2024 Linqq.nl
Stel je vragen