Laat je website voor je werken

Domeinnaam verhuizen

Als je één of meerdere domeinnamen wilt verhuizen, is het belangrijk dat om rekening te houden met de onderstaande instructies. Het is erg belangrijk om alle informatie goed door te lezen.

Hoofddomeinnaam van de website

Om de domeinnaam te kunnen verhuizen, ontvangen we graag de volgende gegevens:

 • Verhuistoken
  Dit kan opgevraagd worden bij je huidige provider.
 • Overzicht van alle e-mailadressen/mailboxen.
  Bij voorkeur ontvangen wij ook de wachtwoorden. Als wij de huidige wachtwoorden gebruiken, hoef je waarschijnlijk niets aan te passen in Outlook of op de telefoon/tablet.
 • Eventuele speciale DNS-instellingen die moeten worden behouden.
  Bijvoorbeeld ivm Office 365 of een intranet. Dit kan je systeembeheerder aangeven

Moment van verhuizen

Over het algemeen zullen we de domeinnaam verhuizen op het moment dat de website klaar is. Soms is het handiger om de domeinnaam te verhuizen voor de website klaar is omdat je dan zelf exacte controle hebt over het moment dat de website online gaat. Bijvoorbeeld als je de website op een bepaalde datum/tijdstip wil lanceren. We kunnen dan via DNS verwijzen naar de ‘oude server’. Hij laat dan tijdelijk nog de oude website zien, totdat de nieuwe website online mag.

Let op: Over het algemeen laat een webhoster het webhostingpakket netjes doorlopen tot de datum waarop het abonnement betaald is. Sommige webhosters verwijderen (ondanks dat je vooruit hebt betaald tot een bepaalde datum) het pakket direct op het moment zodra ze merken dat de domeinnaam is verhuisd. Het is daarom aan te raden altijd expliciet aan de oude webhoster aan te geven dat het pakket (ondanks verhuizen van de domeinnaam) nog wel beschikbaar moet blijven tot de einddatum van het abonnement.

Verhuizen mailboxen

Als je op dit moment mailboxen in gebruik hebt, is het belangrijk om de volgende informatie goed door te nemen.

 • POP3 / IMAP
  Voordat we de domeinnaam gaan verhuizen moet er gecontroleerd worden of de e-mail opgeslagen is op de computer of op de server. Normaal gesproken wordt een mailbox opgehaald via POP3 op een computer. Het mailprogramma slaat de e-mails op je computer op en verwijdert deze direct of na bijvoorbeeld 14 of 30 dagen van de server. Dit zorgt er voor dat de ruimte op de server niet volraakt. Door in te loggen op je webmail, kan je zien hoe oud de e-mail is die daar staat. Als daar bijvoorbeeld e-mails staan die maanden of jaren oud zijn, kan het zijn dat u je de e-mail niet via POP3, maar via IMAP hebt opgehaald. Dat betekent dat de e-mail al die tijd op de server is blijven staan. In zo'n geval is het belangrijk om alle e-mail veilig te stellen, omdat deze bij de verhuizing niet kan worden overgezet en dus verloren zal gaan. Dit kan je doen door de e-mail alsnog via POP3 op te halen op je computer.
 • E-mail tijdens overgang
  Op het moment dat de domeinnaam wordt verhuisd, komt de e-mail voortaan binnen op onze servers.Tijdens de verhuizing en wijziging van de DNS is een overgangsfase van een aantal uren. Pas als je een foutmelding krijgt moet je de instellingen van het e-mailprogramma aanpassen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de instellingen gelijk blijven en er niets aangepast hoeft te worden.

« terug naar het overzicht

Ik ben erg tevreden over de professionele werkwijze bij het maken van mijn website. Meedenken en adviseren op een prettig manier. En inderdaad wordt alles voor je geregeld. Dank je wel Marja. Ook fijn dat ik na het "afleveren" je hulp kan inroepen.

Emmy

Emmy | Vanuit je Hart & Ziel leven

Na te zijn gestart met een ‘zelfbouwpakket’, wat niet aan onze wensen voldeed en problemen gaf, zijn we bij Marja terecht gekomen. Ze heeft ons geweldig geholpen met het opzetten van een professionele website. Onze boekingen zijn gestegen en we zijn veel minder tijd kwijt.

Carla

Carla | Poppen en Meer

Na jaren getob met mijn website en het bedrijf daarachter, ben ik naar Marja toe gegaan met de vraag hoe kan dit beter. Zij heeft vooraf de mogelijkheden laten zien en dat ook geheel waargemaakt. Nu heb ik eindelijk een goed werkende website zoals ik dat al die jaren al voor ogen had. Wat mij betref een aanrader!

Wilfred

Wilfred | Timmerbedrijf Olieman

Via een vriendin kreeg ik te horen over Linqq. Zij was zeer enthousiast en raadde mij Linqq aan. Ik deel dat enthousiasme nu. In een korte tijd is er een mooie website gebouwd, waar ik zeer tevreden over ben. Heel klantvriendelijk en meedenkend vanuit het oogpunt van mij als klant.

Matthijs

Matthijs | Kinderoptreden

We hebben eerst geprobeerd zelf de websites te maken, maar dat werd hem niet. Toen vonden we Linqq en daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie combinatie van zelf de beelden en teksten en de rest is en wordt geregeld. Linqq is bereikbaar voor vragen en denkt mee. Het werkt simpel en makkelijk en beide websites zijn goed beveiligd.

Ria

Ria | Essania

Ik heb Marja ervaren als enthousiast, gedreven, toegankelijk, betrokken en bereikbaar! Vanuit professie denkt ze met je mee om te komen tot een heel mooi resultaat.

Alice

Alice | AMbulare Coaching

© 2024 Linqq.nl
Stel je vragen