Laat je website voor je werken

E-mail instellen op je computer, tablet of mobiele telefoon

Naast je gebruikersnaam en het wachtwoord wat je van ons hebt ontvangen zijn er meer gegevens nodig om de e-mail in te stellen op je computer, tablet of telefoon.

POP3 en IMAP

Er zijn 2 verschillende manieren voor het ophalen van e-mail: POP3 en IMAP.
Bij POP3 wordt de e-mail opgehaald van de server en staat dit alleen nog op de computer of laptop. Dit wordt meestal gebruikt voor computers en laptops, omdat de mailbox op de server anders snel volloopt. Als de mailbox vol is, kan er geen nieuwe e-mail meer worden ontvangen.
IMAP zorgt er voor dat de e-mail altijd op de server blijft staan. Het voordeel hiervan is dat al je e-mails vanaf verschillende plekken te lezen zijn. Dit wordt meestal gebruikt voor mobiele telefoons en tablets, omdat je de e-mail onderweg wilt lezen. Daarnaast komt de e-mail nog steeds binnen op je computer of laptop.

Computer of laptop

Inkomende e-mail
Server (POP3): d-knabbel.host-ed.eu
Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen
Poort: 995

Uitgaande e-mail
Server (SMTP): d-knabbel.host-ed.eu
Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen
Poort: 587

Tip: Wil je de meest recente mail ook op je telefoon kunnen zien, zet dan een vinkje bij kopie op de server bewaren aan. Let wel dat je ze niet onbeperkt bewaard anders loopt je server alsnog vol dus zet deze bijv. op 14 dagen.

Tablet of mobiele telefoon

Inkomende e-mail
Server (IMAP): d-knabbel.host-ed.eu
Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen
Poort: 993

Uitgaande e-mail
Server (SMTP): d-knabbel.host-ed.eu
Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen
Poort: 587

Problemen bij het instellen?

Als je problemen hebt bij het instellen van je e-mailaccount, zitten de fouten meestal in één of meerdere van de onderstaande zaken. Door de instellingen nauwkeurig overal te controleren, zouden de problemen moeten zijn verholpen.

  • De gebruikersnaam is onjuist. Bijvoorbeeld "info" i.p.v. het volledige e-mailadres "info@jouwdomeinnaam.nl".
  • Let op dat je jouwdomeinnaam.nl uiteraard moet vervangen voor de juiste domeinnaam
  • Het wachtwoord is onjuist. Let goed op hoofdletters en letters die op elkaar lijken zoals een O (letter o) en 0 (cijfer 0) of l (kleine letter L) of I (hoofdletter i).
  • Er staat ergens bij de instellingen SSL of TLS uitgevinkt. Dit moet zijn aangevinkt.
  • De poortnummers zijn onjuist. Als dit zo is, zie dan ook het vorige punt over beveiligde verbindingen (SSL / TLS). Dit heeft vaak met elkaar te maken.
  • Bij de uitgaande e-mail is geen gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld.
  • Verder is het altijd raadzaam om bovenstaande gegevens bij de kopjes "Inkomende e-mail" en "Uitgaande e-mail" van het juiste apparaat er naast te houden en puntsgewijs te controleren of alle gegevens juist zijn ingevoerd.

Hulp bij het instellen

Kom je er niet uit? Door TeamViewer te installeren op je computer, tablet of telefoon kunnen we het heel eenvoudig op afstand voor je regelen.

Download de juiste versie hier:
- TeamViewer voor Windows
- TeamViewer voor Mac
- TeamViewer voor Chromebook
- TeamViewer voor Iphone of Ipad
- TeamViewer voor Android telefoon of tablet

« terug naar het overzicht

Ik heb Marja ervaren als enthousiast, gedreven, toegankelijk, betrokken en bereikbaar! Vanuit professie denkt ze met je mee om te komen tot een heel mooi resultaat.

Alice

Alice | AMbulare Coaching

Na te zijn gestart met een ‘zelfbouwpakket’, wat niet aan onze wensen voldeed en problemen gaf, zijn we bij Marja terecht gekomen. Ze heeft ons geweldig geholpen met het opzetten van een professionele website. Onze boekingen zijn gestegen en we zijn veel minder tijd kwijt.

Carla

Carla | Poppen en Meer

Na jaren getob met mijn website en het bedrijf daarachter, ben ik naar Marja toe gegaan met de vraag hoe kan dit beter. Zij heeft vooraf de mogelijkheden laten zien en dat ook geheel waargemaakt. Nu heb ik eindelijk een goed werkende website zoals ik dat al die jaren al voor ogen had. Wat mij betref een aanrader!

Wilfred

Wilfred | Timmerbedrijf Olieman

We hebben eerst geprobeerd zelf de websites te maken, maar dat werd hem niet. Toen vonden we Linqq en daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie combinatie van zelf de beelden en teksten en de rest is en wordt geregeld. Linqq is bereikbaar voor vragen en denkt mee. Het werkt simpel en makkelijk en beide websites zijn goed beveiligd.

Ria

Ria | Essania

Ik ben erg tevreden over de professionele werkwijze bij het maken van mijn website. Meedenken en adviseren op een prettig manier. En inderdaad wordt alles voor je geregeld. Dank je wel Marja. Ook fijn dat ik na het "afleveren" je hulp kan inroepen.

Emmy

Emmy | Vanuit je Hart & Ziel leven

Via een vriendin kreeg ik te horen over Linqq. Zij was zeer enthousiast en raadde mij Linqq aan. Ik deel dat enthousiasme nu. In een korte tijd is er een mooie website gebouwd, waar ik zeer tevreden over ben. Heel klantvriendelijk en meedenkend vanuit het oogpunt van mij als klant.

Matthijs

Matthijs | Kinderoptreden

© 2024 Linqq.nl
Stel je vragen