Laat je website voor je werken

Nieuwsbrieven

Met de nieuwsbrief module kunnen bezoekers zich inschrijven/abonneren op je nieuwsbrief. Je kan verschillende groepen met abonnees aanmaken. Het is ook mogelijk om een archief te laten zien van de laatst verstuurde nieuwsbrieven.

Groepen aanmaken of bewerken

Je kan 1 of meerdere groepen aanmaken. Bij het verzenden van de nieuwsbrief kan je aanvinken naar welke groep je wil verzenden. Om een groep aan te maken ga je naar nieuwsbrieven > groepen en klik je op de button "Groep toevoegen". Wil je een bestaande groep aanpassen, klik dan op "bewerk" achter de groep. Je kan dan de naam van de groep invullen.
Let op: Heb je een groep staan met de naam webinschrijvingen? Verwijder deze dan niet want deze staat gekoppeld aan de inschrijfbox aan de voorkant.

Abonnees beheren

Je kan abonnees per groep importeren d.m.v. een xls bestand of handmatig toevoegen. Om een abonnee toe te voegen je naar nieuwsbrieven > abonnees en klik je op de button "Abonnee toevoegen". Wil je een bestaande abonnee aanpassen, klik dan op "bewerk" achter de abonnee. Je krijgt dan de volgende opties te zien:

 • Bedrijfsnaam; optioneel, naam van het bedrijf
 • Voornaam; optioneel, voornaam van de abonnee
 • Achternaam; optioneel, achternaam van de abonnee
 • E-mailadres; verplicht, e-mailadres van de abonnee
 • Groepen; selecteer de groep waar je de abonnee aan wil toevoegen
 • Status; selecteer ingeschreven om te zorgen dat de abonnee de nieuwsbrief ontvangt

Nieuwsbrieven aanmaken

Om een nieuwsbrief te verzenden ga je naar nieuwsbrieven > versturen en klik je op "Nieuwsbrief toevoegen". Je krijgt dan de volgende opties te zien:

 • Onderwerp; het onderwerp zoals de ontvangen van de nieuwsbrief te zien krijgt in het mailprogramma
 • Template; kies de template die je wil gebruiken voor de nieuwsbrief
 • Groepen; vink de groepen aan waar je de nieuwsbrief naar wil versturen

Nieuwsbrief opstellen

Als je de nieuwsbrief aangemaakt hebt ga je automatisch door naar deze stap. Als je een concept nieuwsbrief al eerder opgeslagen hebt kom je hier door op bewerken te klikken achter het concept in het overzicht. Je hebt hier de volgende opties:

 • Onderwerp; hier staat het onderwerp zoals eerder ingevuld, dit kan je eventueel nog wijzigen
 • Groepen; hier staan de groepen aangevinkt zoals eerder aangegeven, je kan dit nog aanpassen
 • Inhoud; dit is het hoofd/ bovenste tekstveld van je nieuwsbrief. Hier kan je eventueel een inleidende tekst plaatsen, of als je een kort bericht wil verzenden is het invullen van dit tekstvak voldoende.
 • Artikelen; hier kan je losse artikelen van je nieuwsbrief invoeren. Klik op de button "Artikel toevoegen", je krijgt dan een pop-up met de volgende opties te zien:
  • Afbeelding; hier kan je een afbeelding uploaden die je wil laten zien bij het artikel. Deze word automatisch verkleind en/of op maat gemaakt
  • Titel; de titel van je artikel
  • Omschrijving; de tekst van je artikel
  • Verwijst naar; een "lees meer" link waarmee je kan verwijzen naar bijv. het volledige artikel of salespage op je website.
 • Klik op de button "Toevoegen" om het artikel op te slaan.

Je kan onbeperkt artikelen aanmaken, door de artikelen te verslepen kan je de volgorde wijzigen. Wil je op een later moment verder met je nieuwsbrief klik dan op de button "Opslaan". Wil je voor je de nieuwsbrief gaat versturen zien hoe het eruit komt te zien, vul dan bij teste-mail je e-mailadres in klik op de button "Opslaan en test e-mail versturen". Klik op de button "Verzenden" om de nieuwsbrief te versturen. Je hoeft niet te wachten tot alle nieuwsbrieven verzonden zijn, het cms gaat automatisch verder tot alle nieuwsbrieven verzonden zijn. Dit kan even duren, heb je een deadline in je nieuwsbrief staan, verzend de nieuwsbrief dan ruim genoeg van te voren. Er worden maximaal 20 nieuwsbrieven per uur verzonden, dit om te voorkomen dat de server op een spamlijst komt te staan en de druk op de server te beperken.

Nieuwsbrief statistieken

Als de nieuwsbrief verzonden is kan je via nieuwsbrieven > statistieken zien wat het effect van de nieuwsbrief is. Rechtsboven kan je die nieuwsbrief die je wil bekijken selecteren. Je ziet dan 3 verschillende vakken:

 • Status; hier kan je zien of alle nieuwsbrieven verzonden zijn en wat de actie van de ontvanger daarop is
 • Link; hier staan alle "lees meer" links van de artikelen met daarbij het aantal keren dat erop geklikt is.
 • Abonnee; hier kan je per abonnee zien of de nieuwsbrief geopend is en het aantal aangeklikte links

Vanuit dit scherm kan je ook kiezen om de nieuwsbrief opnieuw te verzenden door rechtsboven op "Nogmaals versturen" te klikken. Je kan deze dan opnieuw bewerken en verzenden of opslaan als concept.

Inschrijfformulier plaatsen op je website

Normaliter is deze al door ons geplaatst voor de oplevering en staat gekoppeld aan de groep webinschrijvingen. Wil je een extra inschrijfformulier in de pagina plaatsen kan dat door de volgende code op te nemen:

Inschrijfformulier met alleen e-mailadres, waarbij de bezoeker zelf de groep mag kiezen:

module:"Newsletter"

Inschrijfformulier met naam (optioneel) en e-mailadres, waarbij de bezoeker altijd wordt ingeschreven voor groep met ID 1:

module:"Newsletter",group_id:"1",name:"optional"

Inschrijfformulier met voornaam (optioneel), achternaam (verplicht) en e-mailadres, waarbij de bezoeker zelf de groep mag kiezen:

module:"Newsletter",first_name:"optional",last_name:"mandatory"

Overzicht van alle opties die optioneel of verplicht gezet kunnen worden; name, first_name, last_name, company_name. Ook zijn er nog 2 zelf in te vullen opties beschikbaar, wil je deze gebruiken neem dan even contact met ons op.

Nieuwsbrieven archief

Met het archief kan je een lijstje van de laatst verzonden nieuwsbrieven plaatsen op je website. Neem op de pagina waar je het archief wil laten zien de volgende code op:

module:"Newsletter",archive:"true"

Wil je alleen de laatste 5 nieuwsbrieven laten zien gebruik dan de volgende code:

module:"Newsletter",archive:"true",items:"5"

« terug naar het overzicht

We hebben eerst geprobeerd zelf de websites te maken, maar dat werd hem niet. Toen vonden we Linqq en daar zijn we heel blij mee. Het is een mooie combinatie van zelf de beelden en teksten en de rest is en wordt geregeld. Linqq is bereikbaar voor vragen en denkt mee. Het werkt simpel en makkelijk en beide websites zijn goed beveiligd.

Ria

Ria | Essania

Na jaren getob met mijn website en het bedrijf daarachter, ben ik naar Marja toe gegaan met de vraag hoe kan dit beter. Zij heeft vooraf de mogelijkheden laten zien en dat ook geheel waargemaakt. Nu heb ik eindelijk een goed werkende website zoals ik dat al die jaren al voor ogen had. Wat mij betref een aanrader!

Wilfred

Wilfred | Timmerbedrijf Olieman

Ik ben erg tevreden over de professionele werkwijze bij het maken van mijn website. Meedenken en adviseren op een prettig manier. En inderdaad wordt alles voor je geregeld. Dank je wel Marja. Ook fijn dat ik na het "afleveren" je hulp kan inroepen.

Emmy

Emmy | Vanuit je Hart & Ziel leven

Ik heb Marja ervaren als enthousiast, gedreven, toegankelijk, betrokken en bereikbaar! Vanuit professie denkt ze met je mee om te komen tot een heel mooi resultaat.

Alice

Alice | AMbulare Coaching

Na te zijn gestart met een ‘zelfbouwpakket’, wat niet aan onze wensen voldeed en problemen gaf, zijn we bij Marja terecht gekomen. Ze heeft ons geweldig geholpen met het opzetten van een professionele website. Onze boekingen zijn gestegen en we zijn veel minder tijd kwijt.

Carla

Carla | Poppen en Meer

Via een vriendin kreeg ik te horen over Linqq. Zij was zeer enthousiast en raadde mij Linqq aan. Ik deel dat enthousiasme nu. In een korte tijd is er een mooie website gebouwd, waar ik zeer tevreden over ben. Heel klantvriendelijk en meedenkend vanuit het oogpunt van mij als klant.

Matthijs

Matthijs | Kinderoptreden

© 2024 Linqq.nl
Stel je vragen